James’ Bistro

beleef de smaak van het open vuur

De oorsprong van alle keukens is het vuur. Wij gaan terug naar de bron, we stoken onze grills en bakplaten op hout en houtskool, waarbij de onmiskenbare smaak en aroma van vuur en rook zorgen voor een krachtig culinair statement:

We bereiden een warm welkom!

James' Bistro

in James’ bistro staan twee dry-agers

Hierin rijpt ons aanbod speciaal geselecteerd rundvlees voor de echte liefhebber. Dry – Agen zorgt voor botermals vlees met een prachtige, intense smaakbeleving.

In de Dry- Ager worden de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur voortdurend gecontroleerd. Tijdens het rijpen verdampt het vocht in het vlees tot wel 15% en breken de natuurlijke enzymen het spierweefsel af. Dit proces duurt minimaal 21 dagen. Deze langzame manier van rijpen geeft het vlees zijn fijne structuur en intense, notige smaak.

Er ontstaat een natuurlijke donkere korst die het vlees beschermt tegen indrogen en bacteriën, deze korst snijden wij van het vlees af voordat we het voor u bereiden. Er blijft dan helderrood, zacht en sensationeel lekker vlees over.

menukaart

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus.

Gerechten

  • Carpaccio
    €12,5
    met krokante pijnboompitten, geraspte oude Fryske kaas, truffelmayonaise, uien confijt en rucola salade.
  • James' Selectie
    €15p.p
    proeverij van lekkers om te delen, min. 2 personen.
  • Brood en smeersels
    €6,5
    met kruidenboter en bacon crème fraîche.
  • Fryske Mosterdsoep
    €6,5
    Romige soep van Fryske mosterd met Swaechster droge worst.
  • Gado Gado
    €8,5
    met groenten van het seizoen, kwarteleitjes, pinda dip en seroendeng.
  • Gemarineerde Gamba's
    €11,5
    met Thaise salade, mango chutney en papadum.