James' Bistro & Bar

James’ Menukaart

Vooraf

  • James’ Fizz
    9,5
    Double Dutch Indian tonic & appel, kaneel & peer geïnfuseerde vodka
  • Oesters
    4 p.st.
    - met rodewijnazijn en citroen
    - van het vuur met tom kha kai en tomatenazijn
  • BierbostelBroodplank
    7,5
    met smeersels. Gemaakt van de bostel die overblijft als we in James’ Brewery brouwen. No Waste, vezelrijk en smaakvol.

Voorgerecht

  • James’ selectie (vanaf min. 2 personen)
    12,5 p.p.
    proeverij van diverse voorgerechten
  • Beukenzwammen en Shitakes ( V )
    10
    flame roasted beukenzwammen met een gepocheerd ei en krokante shitakes

    decadent maken met zwarte truffel: 4
  • Burrata en Tomaat ( V )
    11
    met saus van geroosterde paprika en mousse van tomaat
  • Chef’s soep
    7,5
    een combi van het seizoensaanbod en de chef’s inspiratie, vraag de bediening
  • Steak tartare
    12,5
    met gepocheerd ei, bieslookcrème en kaaschips.
  • ‘Carpaccio’ James’ style
    12,5
    uit eigen keuken met flame roasted pesto, parmesan en frisse vinaigrette
  • Tartaar van gamba
    12,5
    met avocado en zoetzuur worte
  • Sashimi van tonijn
    12,5
    met chorizocrème en geflambeerd met dry aged drippings

Shared Dining Menu 47,5 p.p (Alleen per tafel)

Variety is the spice of life! (James’ et al., 2023)

Als kiezen moeilijk is: Onze Chef maakt een selectie van lekkers van de kaart en van het seizoen. We serveren het centraal op tafel en jullie kunnen alles samen delen: James’ selectie vooraf, daarna een selectie van diverse hoofdgerechten en afsluitend een grand dessert!

Hoofdgerechten

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met een groentengarnituur, friet en Brander mayo.
  • Kippendij rolletjes
    27,5
    van de grill, met gedroogde plaatham en een jus van rozemarijn
  • James’ tender steak
    29
    malse biefstuk geserveerd met Beurre Café de Paris
  • Rib eye
    32,5
    rijk gemarmerde biefstuk geserveerd met gorgonzola saus
  • Bbq extravaganza
    37,5
    alles van de fire pit! Chef’s gulle verrassing
    biertip: James’ Goldweizen
  • dagspecialiteit
    dagprijs
    het beste seizoensaanbod van onze leveranciers
  • Zeebaars
    27,5
    gegaard en geserveerd op cederhout, umami lak
  • Roodbaars
    27,5
    op de huid gebakken met een gambabisquesaus
  • Truffel risotto ( V )
    25
    met een paddenstoelen melange

    opsjieken met geschaafde zwarte truffel: 4
  • Quiche van spinazie en geitenkaas ( V )
    22,5
    met zongedroogde tomaten
  • Spareribs ‘n wings
    27,5
    American BBQ style dikke spareribs en kippenvleugels en diverse sauzen
    biertip: James’ Witblond

James’ meatlovers

Het dagelijkse aanbod van onze slager en onze dry aged kast. We presenteren u graag onze topstukken selectie. Vraag de bediening.

De meatlovers specials worden geserveerd met
geroosterde groenten en frieten.

Kies uw saus:

– bourbonpepersaus
– rodewijnjus
– gorgonzolasaus

In James’ Bistro staan twee Dry -Agers

Het dry aged rundvlees dat wij serveren uit onze rijpingskasten is afkomstig van lokale Holstein Dubbeldoel runderen uit de noordelijke provincies.

Het Holstein ras wordt na een carrière als melkkoe gebruikt als vleeskoe, vandaar de naam ‘dubbeldoel’.

Dry – Agen zorgt voor botermals vlees met een prachtige, intense smaakbeleving.

Erbij

De onderstaande bijgerechten zijn genoeg om met 2 à 3 personen te delen.

  • Parmesan friet met truffelmayo
    5
  • Zoete aardappelfriet met chipotlemayo
    5
  • Seizoensgroente van de firepit
    5
  • Mac’n Cheese met parmesancrumble
    5

Kindermenu

Het kindermenu wordt geserveerd met friet, mayo, ketchup en appelmoes

  • James’Junior Lounge menu
    15
    Tot en met 14 jaar. Kies een hoofdgerecht uit het grote James’ Menu en wij maken een aangepaste portie voor je.
  • Pirate plate
    1,5
    Je krijgt bestek, een bord, appelmoes en sausjes. De rest pak je van het bord van je ouders.
  • Stoplicht limonade
    4
    3 glaasjes limonade op een rij
  • Spaghetti Bolognese
    8
  • Kibbeling
    8
  • Kipnuggets en minifrikandel
    8
  • Spare-ribje
    8
  • Kinderijs
    7,5

Dessert

  • Dessert du Chef
    9,5
    onze kok houdt van afwisseling... en daar maken we je blij mee! Vraag de bediening
  • Bavarois
    9,5
    van banaan met cremeux van chocola met salted caramel ijs
  • Crème brûlée
    9,5
    met sinaasappel- en straciatella ijs
  • Key Lime pie
    9,5
    limoentaartje met bramenijs en liçor 43 gel
  • Choco Overdose
    9,5
    vanille ijs, chewy brownie, chocolade mousse en gecarameliseerde witte chocoladesaus
  • Friandises
    8
    koffie of thee, bonbons en friandises

    met drunk coffee + 5
Voedselallergie of intolerantie? We helpen u graag!

Alle hoofdgerechten worden geserveerd
met een groentengarnituur, friet en Brander mayo.