James' Bistro & Bar

James’ Menukaart

Voorgerecht

  • James' Selectie
    16,5
    proeverij van diverse voorgerechten
  • ‘Carpaccio’ James’ style
    13,5
    flame roasted beef, dungesneden en geserveerd met gepofte bacon, kappertjes, kimchi en vadouvanmayo
  • Broodplank
    6,5
    van bakker de Groot met onze smeersels
  • Chef’s soep
    Dagprijs
    afhankelijk van het seizoen, aanbod en inspiratie, vraag de bediening
  • Gambaspies
    12,5
    gemarineerde gambas van de firepit, thaise salade, papadum en mangochutney
  • Ceviche van makreel
    11,5
    tijgermelk, avocadocrème, koriander, red meat radijs
  • Rode biet carpaccio
    10,5
    met crème van geitenkaas en dressing van rode biet
  • Steak tartaar
    13,5
    van dubbeldoel Holsteiner vlees met toast, gerookte mayonaise, 64 °C ei en een parmezaan wafel

Salades

  • Grilled chicken caesar salade
    15
    kort gegrilde little gem sla, Grana Padano, gegrilde kip, caesar dressing, knoflook croutons
  • Sticky tempeh salade
    15,5
    een bowl met romaine sla met ponzudressing en krokante, gemarineerde zoet pittige tempeh
  • Grilled Goat Cheese Salade
    15
    romaine sla, tomaat, komkommer en rode ui, honing-balsamico dressing, geroosterde pitten, en twee flinke plakken Chèvre Buche
  • BBQ steak Salade
    17
    romaine sla, tomaat, komkommer en rode ui, gorgonzoladressing en reep- jes gegrilde steak met chipotle en vadouvanmayo

Hoofdgerechten

Geserveerd met verse frieten en Brander mayo.

  • James’ tender steak
    29
    malse biefstuk geserveerd met een portjus, creamy polenta, geroosterde groente, groene kruidenolie
  • Bbq extravaganza
    37
    alles van de fire pit! gelakte sparerib, tendersteak, kippendij, vis van de dag, gamba, geserveerd met onze coleslaw en diverse sauzen
  • Rib roast
    23
    300 gr varkensrib met James’ ribrub en gecarameliseerde mosterdjus, gegrilde groenten en creamy polenta
  • Vangst van de dag
    26
    het meest verse aanbod uit de zee, gestoomd in bananenbladeren geser- veerd met een fris-pittige curry
  • Corny mess
    19
    de veelzijdigheid van mais bijeengebracht op één bord
  • Jackfruit Rendang
    19,5
    pittige rendang van nangka met witte rijst, emping cracker, atjar

James’ special

De specials worden geserveerd met geserveerd met een portjus, chimichurri, creamy polenta, geroosterde groenten en frieten.

  • Dry aged rib eye (240 gr)
    34,5
    gerijpte rib eye uit de dry aged kast.
  • Dry Aged topstukken per 100 gr. 9 (minimaal 600gr.)
    vraag naar de beschikbaarheid
    Minimaal 40 dagen gerijpte topstukken uit de dry aged kast.

In James’ Bistro staan twee Dry -Agers

Het dry aged rundvlees dat wij serveren uit onze rijpingskasten is afkomstig van lokale Holstein Dubbeldoel koeien uit de noordelijke provincies.

Het Holstein ras wordt na een carrière als melkkoe gebruikt als vleeskoe, vandaar de naam ‘dubbeldoel’.

Dry – Agen zorgt voor botermals vlees met een prachtige, intense smaakbeleving.

Deze langzame manier van rijpen geeft het vlees zijn fijne structuur en intense, notige smaak.

Vraag de bediening naar het actuele aanbod van topstukken

James’ evergreens

  • Spareribs
    24
    gemarineerd, gerookt, slow-cooked en hard-grilled, finger licking gelakte dikke spareribs met bosui, krokante ui, coleslaw en diverse sauzen
  • James’ burger
    19
    80/20 Dry Aged burger op een brioche bol met little gem, tomaat, uien- compote, crispy bacon, kaas en onze eigen burgersaus
  • Saté ayam bakar
    20
    geroosterde saté van kippendij, pindasaus, sambal badjak, atjar, knapperige uitjes en kroepoek

Erbij

Genoeg om te delen.

  • Parmesan friet met truffelmayo
    4,5
  • Zoete aardappelfriet met chipotlemayo
    4,5
  • Geroosterde bloemkool met smoked bbq saus
    4,5
  • Grilled caesar, Grana Padano en croutons
    4,5
  • James’ coleslaw
    3,5
    onze eigen frisse coleslaw, mais en cherrytomaatjes

Kidsmenu

Het kindermenu wordt geserveerd met friet, mayo,
ketchup en appelmoes

  • Mini hamburger
    8
  • Kibbeling
    8
  • Kibbeling
    8
  • Kipnuggets en minifrikandel
    8
  • Kinderijsje met verrassing
    5

Dessert

  • Kees’ kaasselectie
    16,5
    en keuze uit culinaire wereldkazen, lokaal hier uit La Provence! De affineuze keuze van Kees!
    - met een glas tawny port 20,5
    - met een glas Late Bottled Vintage Port 23,5
  • ús Tiramisu
    8.5
    tiramisu gemaakt van Fryske Dûmkes met Sonnema Berenburg.
  • Pannacotta
    7,5
    van geroosterde witte chocolade, frambozengel
  • Rocky road
    7,5
    marshmallows en noten verwerkt in een heerlijke fudge van chocolade, vanilleijs met passieglaceuze
  • Gegrildewatermeloen
    8,5
    met gemberhoninggel en frisse blauwbeshangop

Voedselallergie of intolerantie? We helpen u graag!