James' Bistro & Bar

James’ Menukaart

Voorgerecht

  • James’ selectie (vanaf 2 personen)
    12,5 p.p.
    proeverij van diverse voorgerechten
  • Vitello Tonnato
    12,5
    flame roasted kalfsfvlees, dungesneden, met tonijnmayonaise en krokante kappers
  • Chef’s soep
    7,5
    een combi van het seizoensaanbod en de chef’s inspiratie, vraag de bediening
  • ‘Carpaccio’ James’ style
    12,5
    uit eigen keuken met flame roasted pesto, parmesan en frisse vinaigrette
  • Gambapannetje
    12,5
    gemarineerde gambas met mediterraanse groenten en kruiden, heet geserveerd in ‘t pannetje
  • Garnalen Cocktail
    12,5
    Noorse garnalen met zoutzure venkel en lauwwarm schuim van madras curry
  • Gedroogde ham
    12,5
    16 maanden gedroogde Livar plaatham van Spijkerman met zoet dadelbrood, veldsla en truffelvinaigrette
  • Bietentartaar (v)
    11
    tartaar van houtskool gerookte rode bieten en zachte geitenkaas van de Meibloem
  • Warme camembert (v)
    10,5
    Normandische camembert uit de oven met gesuikerde walnoten
  • James’ bierbostelbroodplank
    7,5

Hoofdgerechten

Geserveerd met verse frieten en Brander mayo.

  • Gegrilde scharrelvarkensmedaillons
    25
    filet medaillons met sweet bacon strips en burnt-black-pepper-bourbon crèmesaus
  • Kippendij rolletjes
    27,5
    van de grill, met gedroogde plaatham en een jus van salie
  • James’ tender steak
    29
    malse biefstuk geserveerd met Beurre Café de Paris
  • Bbq extravaganza
    37,5
    alles van de fire pit! Chef’s gulle verrassing
  • Oosters gemarineerde Portobello’s (v)
    20
    gegrild, met glassnoodles en seizoensgroente
  • Spareribs ‘n wings
    27,5
    gemarineerd, gerookt, slow-cooked, finger licking gelakte dikke spareribs en hard-grilled kippenvleugels en diverse sauzen
  • Dagspecialiteit
    27,5
    het beste seizoensaanbod van onze leveranciers
  • Surf & Turf
    41,5
    luxe combi van malse kalfsribeye en gambas van het vuur met onze romige grilled seafoodsaus
  • Kabeljauwfilet
    27,5
    van de houtskool plancha, met gerookte beurre blanc saus
  • Pompoenrisotto (v)
    19,5
    gegrilde flespompoenen in een romige risotto
  • Zeebaars
    27,5
    van de fire pit, tagliatelle, parmesan, tuinkers, tomatensalsa

James’ meatlovers

Het dagelijkse aanbod van onze slager en onze dry aged kast. We presenteren u graag onze topstukken selectie. Vraag de bediening.

De meatlovers specials worden geserveerd met met een bourbonsaus, rodewijnjus, James’ steaksaus, geroosterde groenten en frieten.

In James’ Bistro staan twee Dry -Agers

Het dry aged rundvlees dat wij serveren uit onze rijpingskasten is afkomstig van lokale Holstein Dubbeldoel runderen uit de noordelijke provincies.

Het Holstein ras wordt na een carrière als melkkoe gebruikt als vleeskoe, vandaar de naam ‘dubbeldoel’.

Dry – agen zorgt voor botermals vlees met een prachtige, intense smaakbeleving.

Deze langzame manier van rijpen geeft het vlees zijn fijne structuur en intense, notige smaak.

Erbij

De onderstaande bijgerechten zijn genoeg om met 2 à 3 personen te delen.

  • Parmesan friet met truffelmayo
    5
  • Zoete aardappelfriet met chipotlemayo
    5
  • Seizoensgroente van de firepit
    5
  • Frisse gerookte rode bieten salade
    5

Kindermenu

Het kindermenu wordt geserveerd met friet, mayo, ketchup en appelmoes

  • James’Junior Lounge menu
    15
    Tot en met 14 jaar. Kies een hoofdgerecht uit het grote James’ Menu en wij maken een aangepaste portie voor je.
  • Pirate plate
    1,5
    Je krijgt bestek, een bord, appelmoes en sausjes. De rest pak je van het bord van je ouders.
  • Stoplicht limonade
    4
    3 glaasjes limonade op een rij
  • Spaghetti Bolognese
    8
  • Kibbeling
    8
  • Kipnuggets en minifrikandel
    8
  • Spare-ribje
    8
  • Kinderijs
    7,5

Dessert

  • Kees’ kaasselectie
    16,5
    en keuze uit culinaire wereldkazen, lokaal hier uit La Provence! De affineuze keuze van Kees!
    - met een glas tawny port 20,5
    - met een glas Late Bottled Vintage Port 23,5
  • Tarte Tatin
    9,5
    van Elstar appels, met kaneelijs en vanille saus.
  • Crèmeux vol passie
    9,5
    gemaakt van passievrucht en mangobavarois,met Amarene-kersenroomijs en krokante amandelen
  • Lemon pie
    9,5
    citroentaartje met rode sinaasappelijs en witte chocomousse
  • Dame Blanche
    9,5
    vanille ijs, slagroom, Chocobrownie, warme chocoladesaus

Voedselallergie of intolerantie? We helpen u graag!