James' Bistro & Bar
James’ Menukaart
Voorgerecht
James’ selectie (vanaf 2 personen)
12,5 p.p.proeverij van diverse voorgerechtenVitello Tonnato
12,5flame roasted kalfsfvlees, dungesneden, met tonijnmayonaise en krokante kappersChef’s soep
7,5een combi van het seizoensaanbod en de chef’s inspiratie, vraag de bediening‘Carpaccio’ James’ style
12,5uit eigen keuken met flame roasted pesto, parmesan en frisse vinaigretteGambapannetje
12,5gemarineerde gambas met mediterraanse groenten en kruiden, heet geserveerd in ‘t pannetjeGarnalen Cocktail
12,5Noorse garnalen met zoutzure venkel en lauwwarm schuim van madras curryGedroogde ham
12,516 maanden gedroogde Livar plaatham van Spijkerman met zoet dadelbrood, veldsla en truffelvinaigretteBietentartaar (v)
11tartaar van houtskool gerookte rode bieten en zachte geitenkaas van de MeibloemWarme camembert (v)
10,5Normandische camembert uit de oven met gesuikerde walnotenJames’ bierbostelbroodplank
7,5
Hoofdgerechten
Geserveerd met verse frieten en Brander mayo.
Gegrilde scharrelvarkensmedaillons
25filet medaillons met sweet bacon strips en burnt-black-pepper-bourbon crèmesausKippendij rolletjes
27,5van de grill, met gedroogde plaatham en een jus van salieJames’ tender steak
29malse biefstuk geserveerd met Beurre Café de ParisBbq extravaganza
37,5alles van de fire pit! Chef’s gulle verrassingOosters gemarineerde Portobello’s (v)
20gegrild, met glassnoodles en seizoensgroenteSpareribs ‘n wings
27,5gemarineerd, gerookt, slow-cooked, finger licking gelakte dikke spareribs en hard-grilled kippenvleugels en diverse sauzenDagspecialiteit
27,5het beste seizoensaanbod van onze leveranciersSurf & Turf
41,5luxe combi van malse kalfsribeye en gambas van het vuur met onze romige grilled seafoodsausKabeljauwfilet
27,5van de houtskool plancha, met gerookte beurre blanc sausPompoenrisotto (v)
19,5gegrilde flespompoenen in een romige risottoZeebaars
27,5van de fire pit, tagliatelle, parmesan, tuinkers, tomatensalsa
James’ meatlovers
Het dagelijkse aanbod van onze slager en onze dry aged kast. We presenteren u graag onze topstukken selectie. Vraag de bediening.
De meatlovers specials worden geserveerd met met een bourbonsaus, rodewijnjus, James’ steaksaus, geroosterde groenten en frieten.
In James’ Bistro staan twee Dry -Agers
Het dry aged rundvlees dat wij serveren uit onze rijpingskasten is afkomstig van lokale Holstein Dubbeldoel runderen uit de noordelijke provincies.
Het Holstein ras wordt na een carrière als melkkoe gebruikt als vleeskoe, vandaar de naam ‘dubbeldoel’.
Dry – agen zorgt voor botermals vlees met een prachtige, intense smaakbeleving.
Deze langzame manier van rijpen geeft het vlees zijn fijne structuur en intense, notige smaak.
Erbij
De onderstaande bijgerechten zijn genoeg om met 2 à 3 personen te delen.
Parmesan friet met truffelmayo
5Zoete aardappelfriet met chipotlemayo
5Seizoensgroente van de firepit
5Frisse gerookte rode bieten salade
5
Kindermenu
Het kindermenu wordt geserveerd met friet, mayo, ketchup en appelmoes
James’Junior Lounge menu
15Tot en met 14 jaar. Kies een hoofdgerecht uit het grote James’ Menu en wij maken een aangepaste portie voor je.Pirate plate
1,5Je krijgt bestek, een bord, appelmoes en sausjes. De rest pak je van het bord van je ouders.Stoplicht limonade
43 glaasjes limonade op een rij
Spaghetti Bolognese
8Kibbeling
8Kipnuggets en minifrikandel
8Spare-ribje
8Kinderijs
7,5
Dessert
Kees’ kaasselectie
16,5en keuze uit culinaire wereldkazen, lokaal hier uit La Provence! De affineuze keuze van Kees!
- met een glas tawny port 20,5
- met een glas Late Bottled Vintage Port 23,5Tarte Tatin
9,5van Elstar appels, met kaneelijs en vanille saus.Crèmeux vol passie
9,5gemaakt van passievrucht en mangobavarois,met Amarene-kersenroomijs en krokante amandelenLemon pie
9,5citroentaartje met rode sinaasappelijs en witte chocomousseDame Blanche
9,5vanille ijs, slagroom, Chocobrownie, warme chocoladesaus
Voedselallergie of intolerantie? We helpen u graag!