James' Bistro & Bar
James’ Menukaart
Vooraf
James’ Fizz
9,5Double Dutch Indian tonic & appel, kaneel & peer geïnfuseerde vodkaOesters
4 p.st.- met rodewijnazijn en citroen
- van het vuur met tom kha kai en tomatenazijnBierbostelBroodplank
7,5met smeersels. Gemaakt van de bostel die overblijft als we in James’ Brewery brouwen. No Waste, vezelrijk en smaakvol.
Voorgerecht
James’ selectie (vanaf min. 2 personen)
12,5 p.p.proeverij van diverse voorgerechtenBeukenzwammen en Shitakes ( V )
10flame roasted beukenzwammen met een gepocheerd ei en krokante shitakes
decadent maken met zwarte truffel: 4Burrata en Tomaat ( V )
11met saus van geroosterde paprika en mousse van tomaatChef’s soep
7,5een combi van het seizoensaanbod en de chef’s inspiratie, vraag de bedieningSteak tartare
12,5met gepocheerd ei, bieslookcrème en kaaschips.‘Carpaccio’ James’ style
12,5uit eigen keuken met flame roasted pesto, parmesan en frisse vinaigretteTartaar van gamba
12,5met avocado en zoetzuur worteSashimi van tonijn
12,5met chorizocrème en geflambeerd met dry aged drippings
Shared Dining Menu 47,5 p.p (Alleen per tafel)
Variety is the spice of life! (James’ et al., 2023)
Als kiezen moeilijk is: Onze Chef maakt een selectie van lekkers van de kaart en van het seizoen. We serveren het centraal op tafel en jullie kunnen alles samen delen: James’ selectie vooraf, daarna een selectie van diverse hoofdgerechten en afsluitend een grand dessert!
Hoofdgerechten
Kippendij rolletjes
27,5van de grill, met gedroogde plaatham en een jus van rozemarijnJames’ tender steak
29malse biefstuk geserveerd met Beurre Café de ParisRib eye
32,5rijk gemarmerde biefstuk geserveerd met gorgonzola sausBbq extravaganza
37,5alles van de fire pit! Chef’s gulle verrassing
biertip: James’ Goldweizendagspecialiteit
dagprijshet beste seizoensaanbod van onze leveranciersZeebaars
27,5gegaard en geserveerd op cederhout, umami lakRoodbaars
27,5op de huid gebakken met een gambabisquesausTruffel risotto ( V )
25met een paddenstoelen melange
opsjieken met geschaafde zwarte truffel: 4Quiche van spinazie en geitenkaas ( V )
22,5met zongedroogde tomatenSpareribs ‘n wings
27,5American BBQ style dikke spareribs en kippenvleugels en diverse sauzen
biertip: James’ Witblond
James’ meatlovers
Het dagelijkse aanbod van onze slager en onze dry aged kast. We presenteren u graag onze topstukken selectie. Vraag de bediening.
De meatlovers specials worden geserveerd met
geroosterde groenten en frieten.
Kies uw saus:
– bourbonpepersaus
– rodewijnjus
– gorgonzolasaus
In James’ Bistro staan twee Dry -Agers
Het dry aged rundvlees dat wij serveren uit onze rijpingskasten is afkomstig van lokale Holstein Dubbeldoel runderen uit de noordelijke provincies.
Het Holstein ras wordt na een carrière als melkkoe gebruikt als vleeskoe, vandaar de naam ‘dubbeldoel’.
Dry – Agen zorgt voor botermals vlees met een prachtige, intense smaakbeleving.
Erbij
De onderstaande bijgerechten zijn genoeg om met 2 à 3 personen te delen.
Parmesan friet met truffelmayo
5Zoete aardappelfriet met chipotlemayo
5Seizoensgroente van de firepit
5Mac’n Cheese met parmesancrumble
5
Kindermenu
Het kindermenu wordt geserveerd met friet, mayo, ketchup en appelmoes
James’Junior Lounge menu
15Tot en met 14 jaar. Kies een hoofdgerecht uit het grote James’ Menu en wij maken een aangepaste portie voor je.Pirate plate
1,5Je krijgt bestek, een bord, appelmoes en sausjes. De rest pak je van het bord van je ouders.Stoplicht limonade
43 glaasjes limonade op een rij
Spaghetti Bolognese
8Kibbeling
8Kipnuggets en minifrikandel
8Spare-ribje
8Kinderijs
7,5
Dessert
Dessert du Chef
9,5onze kok houdt van afwisseling... en daar maken we je blij mee! Vraag de bedieningBavarois
9,5van banaan met cremeux van chocola met salted caramel ijsCrème brûlée
9,5met sinaasappel- en straciatella ijsKey Lime pie
9,5limoentaartje met bramenijs en liçor 43 gelChoco Overdose
9,5vanille ijs, chewy brownie, chocolade mousse en gecarameliseerde witte chocoladesausFriandises
8koffie of thee, bonbons en friandises
met drunk coffee + 5
Alle hoofdgerechten worden geserveerd
met een groentengarnituur, friet en Brander mayo.